Ofantliga mängder Lex Marior på landstinget

Ofantliga mängder Lex Marior på landstinget när man summerar hur det gått hittills under 2015. Inte mindre än 17 stycken Lex Marior är inlämnade till IVO för utredning. Katastrofala siffror med tanke på att varje tillfälle är en brist för patientsäkerheten.

Ofantliga mängder Lex Marior på landstinget

Ofantliga mängder Lex Marior på landstinget i Kalmar län då första månaderna summeras. Inte mindre än 17 Lex Marior har skickats in till Inspektionen för vår och omsorg.
Lex Maria är det vardagliga namnet för anmälningsskyldigheten som följer Patientsäkerhetslagen. Anmälningsskyldigheten innebär att en vårdgivare har skyldighet att till Inspektionen för vård och omsorg anmäla om en patient i samband med hälso- och sjukvård drabbats av eller utsatts för risk att drabbas av en allvarlig skada eller sjukdom. Det betyder att vid 17 tillfällen har det inträffat att då de kommit i kontakt med vården utsatts för risk för allvarlig skada eller sjukdom. I normala fall kan man tycka att man uppsöker vården för att få skador avhjälpta, inte tvärtom.

Länk:
http://ltkalmar.se/om-landstinget/press/pressmeddelanden-och-nyheter/?filter=3

Inlägget Ofantliga mängder Lex Marior på landstinget dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *