Landstinget flaggar för Pride

Landstinget flaggar för Pride då de tar över ”staffet”-flaggan av länsmuséet. Detta är för att uppmärksamma HBTQ-personers rättigheter. Som vanligt vekar politikerna ha missat något på svenskalektionerna då man på Socialdemokraternas sida skriver att man stöttar ”länets homosexuella, bisexuella trans- och queerpersoner.”. 

Landstinget flaggar för Pride

Landstinget flaggar för Pride och vill på det sättet visa sitt stöd för länets HBTQ-personer. Tyvärr verkar Jonas Hellberg (s), ordförande i landstingets medborgarutskott, veta vad HBTQ står för, alternativt är det lite svårt med svenskan. Enligt Hellberg vill man stötta homosexuella och bisexuella trans- och queerpersoner. Hellberg borde veta att man även stöttar straighta trans- och queerpersoner. HBTQ står alltså för ”homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner”, inte som Hellberg verkar tro ”homosexuella, bisexuella trans- och queerpersoner”.

Länk:
http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/Kalmar/MediaN/Nyheter-fran-lanet/Landstinget-for-flaggstafetten-vidare—hissar-Pride-flaggan-i-juni-/

Inlägget Landstinget flaggar för Pride dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *