Landstinget leker jurister

Landstinget leker jurister när man återigen polisanmäler en anställd för dataintrång. Landstinget skriver på sin egna sida att ”Om det efter internutredning kan påvisas att en anställd uppsåtligen har berett sig tillgång till information som denna inte har rätt att ta del av ska, som huvudregel, polisanmälan göras.”. 

Landstinget leker jurister

Landstinget leker jurister då man åter ger sig på en medarbetare som sett en journal den inte borde. Landstinget tar på sig jurist-, domar- och bödel-kappan och påstår att man uppsåtligen tittat i journaler. OM man nu är så säker på att detta skett, kan man undra varför man polisanmäler hela händelsen, då det i normala fall borde räcka med en varning. Tribunalen tror här att landstinget polisanmäler så polisen får utreda vad som hänt, dvs landstinget kan knappast säga att något skett uppsåtligen.

Länk:
http://ltkalmar.se/om-landstinget/press/pressmeddelanden-och-nyheter/pressmeddelanden/6336/

Inlägget Landstinget leker jurister dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *