Landstinget ska satsa på cancervård efter allmosa

Landstinget ska satsa på cancervård efter allmosa från staten. Staten tycker att cancervårdsköerna är alldeles för långa och ger extra medel för att korta köerna rejält då det inte är hållbart med så långa köer som landstinget i Kalmar har idag. Inom vissa cancervårdsköer har man längst köer av alla landsting i landet.

Landstinget ska satsa på cancervård efter allmosa

Landstinget ska satsa på cancervård efter allmosa från staten som tycker cancervårdsköerna är skandalöst långa. Man ger till och med en allmosa då landstinget inte verkar vilja satsa på någonting som inte ingår i jämförelser. Lena Segerberg (s) uttalar i en artikel att NU då man fått 10 miljoner ska man se över detta, vilket innebär att man alltså hade struntat i köerna om man inte fått extrapengarna.

I planerna för att minska köerna ska man:
1. Ge fortsatt stöd till att utveckla modellen med regionala cancercentrum.
Kommentar: Man vill alltså lägga ner lokal cancervård?

2. En modell för standardiserade vårdförlopp
Kommentar: Segerberg menar alltså att vården inte har ett standardiserat sätt att arbeta på. Det låter för Tribunalen som Vilda Västern, vilket vi absolut inte tror. Det förvånar att politiken har så lite tro på verksamheten.

 

Länk
http://www.barometern.se/debatt/cancervarden-ska-forbattras-i-kalmar-lan/

Inlägget Landstinget ska satsa på cancervård efter allmosa dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *