Jessica Rydell begår brottslig handling

Jessica Rydell begår brottslig handling då hon i Västervikstidningen kallar folkpartisten Göran Nilsson för en person som talar med kluven tunga. Jessica Rydell, en av landstingets företrädare, begår därmed brott enligt brottsbalken.

Jessica Rydell begår brottslig handling

Jessica Rydell begår brottslig handling när hon rakt ut i media kallar folkpartisten Göran Nilsson för en person som talar med kluven tunga. Enligt Brottsbalkens 5 kapitel, §1 står det: ”Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.”

Jessica Rydell borde således dömas för brott och i detta fallet ”förtal” om Göran Nilsson väljer att polisanmäla miljöpartisten Jessica Rydell.

Länk
http://www.vt.se/opinion/nilsson-talar-med-kluven-tunga-8170797.aspx

Inlägget Jessica Rydell begår brottslig handling dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *