Landstingsledningen hånar budget

Landstingsledningen hånar budget och bryr sig inte alls om egentligen om förvaltningarna håller sin budget eller inte. Med ett ”top-down”-ledarskap som landstingsdirektör Alf Jönsson för så tilldelar han helt enkelt bara medel och verkar inte alls vara verklighetsförankrat. Två förvaltningar flaggar redan från början att man inte ämnar följa budget. Landstingsalliansen rasar mot denna slapphet av de rödgröna som enbart vill notera att man avvikter utan konsekvens.

Landstingsledningen hånar budget

Landstingsledningen hånar budget och verkar ha intagit en otroligt slapp inställning till budget som lagts. Man gör enbart en notering om att två förvaltningar från början av året säger att man inte ämnar följa budget då de inte är verklighetsförankrade. Med det diktatoriska ”top-down”-ledarskapet som landstingsdirektör Alf Jönsson för så verkar varken politiker eller verksamheten våga säga emot. Landstingsdirektör Alf Jönssons makt verkar ha växt sig otroligt stark under de åren han jobbat på landstinget. Att inte ens de folkvalda, som alltså framröstats av medborgare i länet för att föra deras talan, inte ens lyfter ett ögonbryn till dessa nästan löjeväckande budgetar är skrämmande.

Länk:
https://landstingsallians.wordpress.com/2015/02/11/budgetavvikelser-ska-godkannas-av-fullmaktige/

Inlägget Landstingsledningen hånar budget dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *