Vänsterpartiet påtalar klasskillnader i vården

Vänsterpartiet påtalar klasskillnader i vården i en debattartikel i Barometern där Linda Fleetwood menar att man nu ska satsa på folkhälsa för att minska klasskillnader. I vanlig ordning förklarar man naturligtvis inte hur för hur i hela världen ska klasskillnaderna minska att att medborgarna blir mindre sjuka?

Vänsterpartiet påtalar klasskillnader i vården

Vänsterpartiet påtalar klasskillnader i vården i Barometern då Linda Fleetwood bröstar upp sig och säger ”Vänsterpartiet anser att folkhälsopolitiken ska ha som övergripande mål att minska klass- och könsklyftorna i hälsa och att man på ett systematiskt sätt ska påverka de samhällsförhållanden och miljöfaktorer som skapar ohälsa”. Vet inte Linda Fleetwood att det är man själva som styrt landstinget i över åtta år nu så alla tillkortakommanden har man sig själv att skylla för. Det skulle även vara intressant om Fleetwod kunde förklara hur klasskillnaderna skulle minska av att medborgarna blir friskare. Eller menar Fleetwood att det finns klasskillnader i vården? I det fallet undrar Tribunalen hur i hela friden man kunnat bygga upp ett sådant system under de åtta åren man varit vid makten.

Länk:

http://www.barometern.se/debatt/arbetet-ska-ga-i-halsans-tecken/

Inlägget Vänsterpartiet påtalar klasskillnader i vården dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *