Landstinget i Kalmar län minskar tillgängligheten

Landstinget i Kalmar län minskar tillgängligheten på medicinkliniken under sommaren. det är så landstingsledningen sköter om bristen på sköterskor istället för att försöka hyra in sköterskor. Det är att hårt slag mot tillgängligheten, men man väljer helt enkelt att se till att färre medborgare har möjligheten att få hjälp snabbt.

Landstinget i Kalmar län minskar tillgängligheten

Landstinget i Kalmar län minskar tillgängligheten under sommaren på grund av brist på sjuksköterskor. Man väljer således den billigaste lösningen som finns och kan riskera stora delar av medborgarna i länet när de kommer få sämre tillgänglighet. I normala fall hade en ledning kunnat löst detta med smartare schemaläggning eller att hyra in personal, men inte landstinget, där minskar man tillgängligheten drastiskt istället.

Länk:
http://www.ltkalmar.se/om-landstinget/press/pressmeddelanden-och-nyheter/pressmeddelanden/tillfallig-anpassning-av-vardplatser/

Inlägget Landstinget i Kalmar län minskar tillgängligheten dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *