Vårdvalet gynnade inte Kalmar

Vårdvalet gynnade inte Kalmar i en undersökning av Riksrevisionen. De kallar landstinget i Kalmar län för ett skräckexempel och landstinget slår tillbaka genom att säga att man inte utgår från rätt underlag. Riksrevisionen förklarar mycket tydligt hur man gått tillväga och att man behandlat alla landsting likadant. Trots detta är alltså Kalmar läns landstinget ett skräckexempel.

Vårdvalet gynnade inte Kalmar

Vårdvalet gynnade inte Kalmar i den undersökningen Riksrevisionen gjorde och kallar Kalmar läns landsting för ett skräckexempel. Landstinget, istället för att lova bättring, gör misstaget att man påtalar att Riksrevisionen utgått från fel underlag. Riksrevisionen ger svar på tal och meddelar exakt hur man gått till väga och sätter omedelbart landstinget på plats.

Då kan man tänka sig att landstingsdirektören Alf  Jönsson skulle ställt sig upp på barrikaden och förklarat sig. Nu kan man se i media att det inte var direkt det han gjorde utan han meddelar bara kort att han inte känns vid de siffrorna. En riktigt karismatisk ledare verkar det som.

Mycket intressant är det också att landstinget själva säger att Riksrevisionen utfår från fel underlag när man själva vid varje tillfälle väljer att utgå från fel underlag då det gäller att presentera de ekonomiska siffrorna för landstinget. Man ”råkar” vid varje tillfälle meddela att man byggt upp en massiv skuld på 5,5 miljarder i pensionsavsättningar.

Länk:
http://www.barometern.se/ledare/vardvalet-gynnade-kalmar/
http://www.barometern.se/ledare/riksrevisionen-fler-har-fatt-langre-till-vardcentral/

Inlägget Vårdvalet gynnade inte Kalmar dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *