Linda Fleetwood förskönar sanningen

Linda Fleetwood förskönar sanningen då hon menar att förlossningsvården är bra i Sverige. Har Fleetwood helt missat fackens kritik om hur utarbetade alla som jobbar som barnmorskor är och att man saknar personal. 400 miljoner gör ingen skillnad knappt.

Linda Fleetwood förskönar sanningen

Linda Fleetwood förskönar sanningen då hon stoltserar i att Vänstern får igenom en satsning på hela 400 miljoner som ska öronmärkas till barnmorskor och förbättrad förlossningsvård. 400 miljoner på 20 landsting blir 20 miljoner per landsting. Det som det talas lite tyst om och som inte nämns lika mycket är att man faktiskt inte alls behöver använda pengarna dit utan man kan faktiskt använda kapitalet till andra insatser som stärker kvinnors hälsa och skapar en mer jämställd hälso- och sjukvård. Vad betyder då detta? Högre lön till sjuksköterskor? återigen är det pengar som bara kommer komma in i organisationen och sväljas av det svarta hålet som Kalmar läns landsting just nu är. Inte ens oppositionen vågar ta makten med så mycket skulder man har, bland annat till pensionsavsättningar där man ligger över 5,5 miljarder back som länets invånare förr eller senare kommer känna av.

Länk
http://kalmarlan.vansterpartiet.se/2014/10/22/v-framgangar-for-en-forbattrad-forlossningsvard/

Inlägget Linda Fleetwood förskönar sanningen dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *