Förvaltningschef Christer Holmgren fabulerar

Förvaltningschef Christer Holmgren fabulerar då han i Barometerns pappersupplaga den 6 oktober talar om att kostnaden för ett vindkraftverk ökat från 30 till 40 miljoner på grund av en indexuppräkning. Detta stämmer naturligtvis inte eftersom en indexuppräkning i ett upphandlingsförfarande inte existerar samt att även om det hade existerat hade knappast indexuppräkningen varit 34% så den möjligtvis kan vara 2-3% när det gäller konsumentindexuppräkningar.

Förvaltningschef Christer Holmgren fabulerar

Förvaltningschef Christer Holmgren fabulerar för länets medborgare då han menar att en indexuppräkning på nästan 10 miljoner uppkommit. Han nämner även att ett enda vindkraftverk skulle täcka 30% av landstingets behov av elförsörjning inte heller är korrekt då man i tidigare artiklar kunnat läsa om investeringar på ca 300 miljoner för att täcka 14% av landstingets behov av el. Att Serviceförvaltningschefen Christer Holmgren inte har större koll än så är oroväckande, eller om han har mer koll är det ännu mer oroväckande att han för länets medborgare bakom ljuset.
Hur menar Holmgren att en investering på 40 miljoner kommer bli lönsam då Holmgren menar att kostnaden för landstinget kommer sjunka med en miljoner om året och livslängden är 25 år. Då sparar man, om man räknar på fingrarna, 25 miljoner på 25 år, meda man då slängt ut 40 miljoner, dvs en förlust på 15 miljoner. Hur för Holmgren ihop denna ekvation?

Länk:
www.barometern.se

Inlägget Förvaltningschef Christer Holmgren fabulerar dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *