Patienter rasar mot landstingsledningen

Patienter rasar mot landstingsledningen när det visar sig att allt från cancersjuk människor till ensamstående mammor får betala dubbelt så mycket som om man hade varit sjuk i Linköping istället för i Kalmar. Barometern intervjuar en kvinna som får högkostnadsskydd för stomipåsar, men när det gäller att ligga inne många dagar för att få vård är Landstinget i Kalmar med Alf Jönsson i spetsen benhårda och visar inge empati. Avgiften ska helt enkelt betalas.

Patienter rasar mot landstingsledningen

Patienter rasar mot landstingsledningen då fakta visar att om man bor i Kalmar län och blir sjuk och behöver övernattningsvistelse på något av länens sjukhus är länets sjukhus dubbelt så dyra som om man hade blivit sjuk i Linköping. Kvinnan artikeln säger att ”-Jag är så förbannad att ingen gör något åt detta”.

Tribunalen kan inte annat än hålla med och undrar hur hjärtlösa ledningen för landstinget egentligen är. Man hade kunnat tänka sig att man inte skulle skänka bort bilar till alla i ledningsgruppen vart tredje år och istället använda det kapitalet till annat. Sitter man i Alf Jönssons ledningsgrupp har alla förvaltningschefer från 60.000 och uppåt i månaden. Måste man då även ge bort en gratis bil till dem vart tredje år?

Länk
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/dyrt-fa-vard-for-langtidssjuka(4384615).gm

Inlägget Patienter rasar mot landstingsledningen dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *