Psykologbrist i Kalmar läns landsting

Psykologbrist i Kalmar är något som nu är påtagligt i länet och det verkar som om majoriteten inte har psykiatrin som fokusområde trots att man har mest självmord av alla län i landet. Socialdemokraterna har hittills i sin valturné enbart valt att adressera cancervårdsköer där man ligger ännu bedrövligare till.

Psykologbrist i Kalmar

Patienter börjar nu öppet visa sitt missnöje med majoritetens sätt att prioritera sina verksamheter och pekar på stora brister inom psykiatrin. Majoritetens plan verkar vara att man ska centralisera psykiatrin som mycket som möjligt, vilket gör att man som patient får en mindre tillgänglig vård. Man kan undra hur detta rimmar med Anders Henrikssons mål i att göra vården mer tillgänglig för detta är något som är diametralt motsatt de ambitionerna man sagt man har.

Tribunalen undrar här hur majoriteten med Anders Henriksson, Linda Fleetwood och Jessica Rydell tänkt då man vill bygga nya psykiatrilokaler för ca 1 miljard medan man har skjutit helt vid sidan om för att få hit fler psykologer. Man kan undra om de grandiosa planerna som majoriteten har inte hade passat bättre i ett byggföretag än ett vårdföretag.

Länk:
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/psykologbrist-paverkar-oppenvarden(4377180).gm

Inlägget Psykologbrist i Kalmar läns landsting dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *