Landstinget Kalmar bäst på patientsäkerhet?

Landstinget Kalmar visar i en ny utredning från SKL att det är bland annat Landstinget Kalmar län som arbetar hårdast med patientsäkerheten. Nu kanske inte riktigt sanningen är den om man granskar lite djupare.

Landstinget Kalmar län bäst?

Som brukligt är då landstinget Kalmar län visar sig i topp kan man titta på andra delar av verksamheten som inte mäts som också har med patientsäkerhet att göra. Landstinget har en tendens att enbart inrikta sig på aktiviteter som ger mer pengar av staten, vilket är otroligt bekymrande då man har högt antal självmord, näst längst cancerköer, pensionsskuld på över 5,5 miljarder kronor och Lex Marior haglar in kontinuerligt.

Länk
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=5884435&programid=86

Inlägget Landstinget Kalmar bäst på patientsäkerhet? dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *