Landstinget i Kalmar län struntade i bröstknöl

Landstinget struntade i bröstknöl när patient kom till vårdcentralen. Landstinget beslutade att göra en egen utredning och verkade ha kommit fram till vissa förändringar, dock inte man velat meddela Inspektionen för Vård och Omsorg som nu kommer utreda ärendet. 

Landstinget i Kalmar län struntade i bröstknöl

Landstinget i Kalmar län struntade i bröstknöl när patient kom till vårdcentralen. Ärendet kommer nu utredas av Inspektionen för vård och omsorg. Nu visar det sig att knölen som man inte ville utreda var bröstcancer. Tribunalen ställer sig här frågan hur Landstinget i Kalmar län kan det att man är ett otroligt patientsäkert landsting. Hur menar man då? Menar man att det är patientsäkert att strunta i att utreda patienter så de slipper få trycksår i landstingets vård? Tribunalen undrar här om det är ett fundamentalt fel med hela landstingsledningen där man går mer på att lägga fokus på frågor där man kan få in pengar av staten istället för på sådana områden där patienterna efterfrågar vård.

Det är oerhört olyckligt att man har en utbildad elektriker och en ekonom som styr ett helt landstinget som ska leverera vård av världsklass som istället satsar på tåg, vindkraft, nybyggnationer, kulturcentrum och andra saker som inte alls har med vård att göra. Man kan undra hur personer med sådana ämbeten kan sova gott om nätterna.

Länk
http://www.expressen.se/kvallsposten/brostknolen-utreddes-inte–var-brostcancer/

Inlägget Landstinget i Kalmar län struntade i bröstknöl dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *