Landstinget i Kalmar län kritiseras hårt av kommuner

Landstinget i Kalmar län kritiseras nu hårt av kommuner då landstinget återigen inte lyssnat eller tagit dialogen med berörda parter. Tjänstemän och politiker ute i kommunerna rasar nu över beslutet att landstinget i Kalmar län inte länge ska trafikera sträcken Oskarshamn till Eksjö. 

Landstinget i Kalmar län kritiseras hårt

Landstinget i Kalmar län kritiseras nu hårt av både politiker och tjänstemän som är aktiva längs baksträckningen Oskarshamn till Eksjö. Landstinget har enligt skribenterna gått helt bakom ryggen på dem och tagit beslut utan dialog. Åke Nilsson (KD) och Lars Rosander (C) är inte nödiga i sina kommentarer och menar att de blivit totalt överkörda av landstinget. Man menar att landstinget här gör ett regelvidrigt kontraktsbrott. Hultsfreds kommun kommun menar att det avtalet som finns inte kan brytas och man kommer även bjuda in andra kommuner som även de får chansen att visa sitt missnöje över landstingets agerande.
Man säger dock inte i artikeln om man kommer gå vidare och anmäla landstinget för kontraktsbrott, men man kan anta att detta inte ligger allt för långt borta om landstinget återigen agerar utanför lagens ramar. Man kan undra på vems order denna nedläggning kommer då det kommer beröra så pass många medborgare. Det är inte första gången som landstinget är ute i blåsväder för att man bryter mot lagen. Man är anmäld till Konkurrensverket vid flertalet tillfällen för just åsidosättande av regler. Detta kanske kan ses som ännu allvarligare eftersom man aktivt tar ställning till att det är ok att småorter avfolkas genom att inskränka kommunikationsvägarna.

contract

Notera att Tribunalen tycker det är helt otroligt att Kindaposten belyser detta medan Gota Media med Barometern, Östran, Smålandsposten, Sydöstran och Ölandsbladet inte nämner en enda rad om detta ämne trots att alla tidningarna ligger i närheten. Vi kan även meddela att Gota Media frekvent besöker Tribunalen för, vad vi antar, granskning istället för informationssökning. Tribunalen tycker det är otroligt att media agerar i synkronisering med etablissemanget (landstinget).

Länk
http://www.kindaposten.se/article/articleview/58701/1/69

Inlägget Landstinget i Kalmar län kritiseras hårt av kommuner dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *