Miljarder i pensionsskuld för Kalmar läns landsting

5,5 miljarder i pensionsskuld är vad man kan läsa av bokslutet för Landstinget i Kalmar län. Ändå basunerar Alf Jönsson och Anders Henriksson ut att man har svarta siffror och går en massa plus. Hur förklarar man att man efter 2 mandatperioder ökat pensionsskulden lavinartat?

5,5 miljarder i pensionsskuld

Det intressanta med att det är 5,5 miljarder i pensionsskuld är att Gota Media med Barometern och Östran i spetsen inte skriver en rad om detta trots att det ligger vidöppet i årsredovisningen. Ännu intressantare är det att oppositionen är mycket väl införstådda i att man har en sådan stor skuld, men även de tiger om katastrofala 5,5 miljarder i pensionsskuld.
Vem kommer få betala detta svarta hål till skuld? Landstingsrådet Pierre Edström (fp) menar att medborgarna i länet inte ska få lida för det. Detta innebär två sakar; 1. Folkpartiet känner till pensionsskulden och gör inget, 2. Menar man att 5,5 miljarder i skuld bara helt plötsligt kommer skrivas av?
Att de rödgröna med den utbildade elektrikern Anders Henriksson under 8 år lyckas få till detta resultatet är helt otroligt. Med tanke på de löner och förmåner som uppbringas av dessa tjänstemän och politiker är det nära på skamligt att de inte själva väljer att kliva åt sidan, men det är klart om inget granskande organ finns så kan man fortsätta ”visa svartaa siffror”.
Att man i år helt sonika tagit bort två poster för att kunna visa svarta siffror är otroligt och det skulle vara intressant att se konsekvensen av att ett privat företag hade gjort samma sak. Man kallar minusresultaten för ”jämförelsestörande poster”, eftersom man ju jämför sig med alla andra landsting i Sverige, vilket då inte avspeglar verkligheten.

Inlägget Miljarder i pensionsskuld för Kalmar läns landsting dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *