Alf Jönsson vägrar sjuksköterskor högre lön

I en artikel i Östran vädjar sjuksköterskor i ledande position på akutmottagningen om att få en högre lön i samband med deras ökade ansvar.Alf Jönsson vägrar dem detta då han inte verkar att tycka att de är värda 2.700 kronor mer i månaden. Landstinget har enbart gjort en ökning med 600 kronor, vilket kan tyckas väldigt lågt i förhållande till vilket ansvar de tilldelats.

Alf Jönsson vägrar sjuksköterskor högre lön

I samband med att sjuksköterskorna träffade Johan Rosenqvist, sjukhuschef  i Kalmar, framförde sköterskorna sitt krav på 2.700 kronor mer i månaden. Upprinnelsen var ett brev från akutsköterskorna till ledande politiker och landstingsledning. Dock verkade ingen av dessa har kuraget att träffa sköterskorna själva utan skickade en som inte hade mandat att säga något eller ta beslut i frågan.

Det finn på landstinget i Kalmar län idag 26 sköterskor på akuten med ledningsansvar, vilket hade inneburit, vilket hade inneburit en ökat kostnad på 70.200 kronor i månaden för landstinget. Alf Jönsson vägrar ge efter för sköterskornas krav. Det verkar som om Alf Jönsson istället verkar vilja ge gratis bilar vart tredje år till alla som sitter i hans ledningsgrupp samt stoppar undan dryga 20.000 i månaden till sig själv i enbart pensionsavsättning år 2011. Det betyder att han med all säkerhet har ännu mer idag. Bilarna som ges bort, utan krav på något alls, kostar landstinget ca 1.500.000 miljoner kronor om året som bara ges bort. Sköterskornas ökning hade inneburit ca 850.000 om året, dvs ca 500.000 kronor lägre än vad Alf Jönsson ger bort idag. Alf Jönsson vägrar tyvärr i fel ände.

Synd att inte politikerna och Alf Jönsson kunde vara mer rakryggade och möta sin personal och säga att man hellre lägger pengarna på att ge bort bilar. Skamligt kan visa tycka.

Länk till artikel:
http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Sjukskoeterskor-faar-inte-efterfraagad-loeneoekning

 

Länk till ledningens löner
http://www.kalmarlt.se/loner/

Inlägget Alf Jönsson vägrar sjuksköterskor högre lön dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *