Linda Fleetwood lovar 12 miljoner

Linda Fleetwood lovar 12 miljoner till landstinget för att satsa på förlossningsvård, enligt en artikel i Västervikstidningen. Man bröstar upp sig rejält i tidningen och basunerar ut att 500 miljoner ska satsas på förlossningsvård under mandatperioden. Dock ser man i artikeln att det inte alls är säkert att en enda krona av de 12 miljonerna som Kalmar läns landsting får kommer att hamna hos förlossningsvården.

Linda Fleetwood lovar 12 miljoner till förlossningsvård

Linda Fleetwood lovar 12 miljoner till landstinget för att satsa på förlossningsvård. I själva verket är det dock Vänsterpartiet nationellt som vill satsa 500 miljoner på förlossningsvård för att man bland annat behöver fler barnmorskor. Detta fördelar sig så att 12 miljoner då tillfaller Landstinget i Kalmar län. Det Linda Fleetwood lovar ser man, om man läser artikeln lite mer nogrannt, är absolut ingenting för de kommer använda pengarna där de behövs mest. Det betyder alltså att Linda Fleetwood lovar INTE att förlossningsvården kommer att få detta, även om det är partiets intention.

Med tanke på landstingets otroligt misskötta ekonomi kan man tänka sig att dessa 12 miljonerna bara kommer försvinna i landstingets svarta hål av skulder i form av 5,5 miljarder i pensionsskulder som de rödgröna byggt upp under senaste decenniet. Linda Fleetwood lovar, Anders Henriksson lovar, men ingen av dem kommer till skott och ingen av dem berättar framförallt hur de tänkt göra saker. Att man sedan tycker det är kul att synas i tidningen och prata om ingenting känner mest sorgligt för länets medborgare.

Det skulle vara otroligt rakryggat om Linda Fleetwood lovar 12 miljoner till förlossningsvården och faktiskt står för det sedan. Det vore väldigt intressant om verksamheten faktiskt fick de pengarna som de är öronmärkta för, men med tanke på att de kan hamna vartsomhelst känns varken Fleetwood eller Henriksson trovärdiga. Det känns om om de tagit sig vatten över huvudet och försöker låta kompetenta trots att man gång på gång märker hur bristen på kompetens lyser igenom. Vad kan en utbildad elektriker om sjukvård kan man undra i Anders Henrikssons fall.

Länk
http://www.vt.se/nyheter/?articleid=7578766

Inlägget Linda Fleetwood lovar 12 miljoner dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *