Landstinget i Kalmar län vägrar fack-förslag

Fackförbundet Vision har gett som förslag till Landstinget i Kalmar län att man ska kunna byta semestertillägget mot några extra semesterdagar, vilket Landstinget i Kalmar län på en gång tillbakavisar med kommentaren att man redan ger tillräckligt med semester.

Landstinget i Kalmar län vägrar personalen extra semester

Landstinget i Kalmar län menar att man ger fullgod semester till alla och därför inte vill möta medarbetarnas önskemål om att byta ut semesterersättningen mot extra semester. Visions företrädare är förvånade över det svaret. Vision menar att det skulle göra arbetsplatsen mer attraktiv.

Tribunalen menar här att om man har chansen att göra Landstinget i Kalmar län mer attraktivt bör man ta den chansen med tanke på hur mycket som landstinget betalar ut till hyrläkare. Istället verkar landstingsledningen ta den hårda vägen och neka sitt humankapital möjligheten till extra ledigt och även att göra arbetsplatsen mer attraktiv. Mycket märklig inställning kan tyckas. Vision säger att man definitivt inte kommer att ge upp dessa tankar med tanke på att argumenten var många och bra.

Här kan man undra varför inte den högsta tjänstemannen Alf Jönsson går in och pekar med hela handen att det är så man ska göra, men tanke på att han i alla andra fall verkar ha ett ”top-down”-perspektiv i sitt ledarskap enligt utredning fast det är klart att det kan ju vara obekvämt att ta beslut såhär i valtider och då skjuter man fram andra företrädare istället.

Länk:

http://www.tidningenvision.se/nyheter/ingen-extra-semester-i-kalmar

Inlägget Landstinget i Kalmar län vägrar fack-förslag dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *