Kalmar länstrafik dyrast i landet

En undersökning av Sveriges bussföretag visar att Kalmar länstrafik är det bolaget som får ut minst resor per skattekrona, vilket innebär att resorna är dyrast i landet för medborgarna i länet. Att Kalmar länstrafik är dyrast borde vara otroligt oroande, men Direktören Karl-Johan Bodell ser det som att man istället kan se det som om att man är miljömedvetnast i landet. Tribunalens kommentar på det uttalandet är: VA?

Kalmar länstrafik dyrast i landet

Det verkar som om den styrningen som Alf Jönsson har på Kalmar länstrafik inte verkar ha någon som helst effekt då de både är dyrast samt måste skicka sina chaufförer på kurs i kundbemötande. Man har sedan landstinget tagit över verksamheten dragit in på flertalet linjer och fått en sämre tillgänglighet på flera småorter i länet, man har från början gått ca 50 miljoner back och ändå är man alltså dyrast i landet. Kan detta ha att göra med att man prompt skulle ha sitt eget biljettsystem istället för att samarbeta med andra län?
Karl-Johan Bodell låter aningen kritisk i sitt uttalande mot länets politiker då han menar att det visar en hel del på politikernas viljeinriktning att satsa på kollektivtrafiken. Tribunalen tycker det anmärkningsvärt att en direktör inom landstinget så tydligt kritiserar den politiska ledningen.

Läs lite mer om detta på Barometern:
http://www.barometern.se/nyheter/oskarshamn/lanstrafiken-dyrast-i-landet(4230649).gm

Inlägget Kalmar länstrafik dyrast i landet dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *