Landstinget Kalmar län skryter trots högst självmordstal

I Västerviks tidning, ägd av Gota Media, skryter Landstinget Kalmar län över hur duktiga man är med sin tillgänglighet för psykiatripatienter. Vad man missar att meddela är att man har högst självmordstal i Sverige samt även bland de längsta köerna för cancerpatienter. Kan det vara så att Landstinget Kalmar län skulle ha möjligheten att leverera bättre vård om det hade varit rätt personer i ledande ställning som faktiskt hade patienterna i fokus istället för att se sina egon som främsta uppgift att främja?

Landstinget Kalmar län, annan ledning, bättre vård?

Man kan inte annat än börja undra om faktiskt Landstinget Kalmar län skulle må bättre av dels en annan administrativ ledning och även en ny politisk ledning. Det sorgliga är att den politiska ledningen förmodligen skulle agera precis likadant även om det blev ett byte. Med tanke på att Pierre Edström bekräftar att de vet om att man byggt upp en pensionsskuld på 5,5 miljarder kronor utan att reagera så kan man undra vad politiker överhuvudtaget har att göra med vård? Ett ministerstyre och ett top-down styre av landstingsdirektör Alf Jönsson är ett självklart recept för misslyckande och gagnar framförallt inte patienterna och medborgarna i länet. Hade det varit någon som helst ruter i oppositionen hade man ifrågasatt landstingsledningen och begärt en utredning på varför det fattas 5,5 miljarder, men istället blundar man och låtsas som det regnar och tar sandlådestrider istället. Exempel på det är gnabbet mellan Rydell och Edström som har en nivå som inte ens passar på en lågstadieskola.

Lustigt är det även att Gota Media inte undersöker minsta lilla om detta trots att de vid otroligt många tillfällen besöker Tribunalen, men enda resultat att de hotar om stämning om man inte tar bort vissa texter som de själva delar ut i sin nätupplaga. Frågan är vilka kopplingar som finns mellan media och landstinget…

Skrytartikel
http://2007.vt.se/nyheter/arkiv.aspx?articleid=7539802

Inlägget Landstinget Kalmar län skryter trots högst självmordstal dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *