Kalmar läns landstings politiska ledning kritiseras hårt

I ett inlägg i Barometern kritiseras Kalmar läns landstings politiska ledning hårt och man frågar sig om landstinget verkligen ska styras politiskt. Insändaren tycker att det kapital  som  Kalmar läns landstings politiska ledning slänger ut på alla möjliga saker borde gå till vården eftersom befolkningen i Kalmar län konstant blir äldre.

Insändaren pekar på flertalet hinder till att det just är politiken som ska styra landsting och att den apparaten kostar otroligt mycket pengar.

Kalmar läns landstings politiska ledning skapar stor röra

Insändaren menar även att ute i verksamheterna är det otroligt rörigt och när det börjar närma sig valtider vågar man inte ta några beslut alls som kan vara av godo till vården på grund av att det kanske kan vändas av den politiska oppositionen till en dålig sak. Är det verkligen Kalmar läns landstings politiska ledning vi vill ha som ska styra landstinget? Insändaren är tydlig i då han menar att NEJ, det ska man inte ha. De prioriterar galet då man köper in vindkraft för 300 miljoner och man är tvungen att höja skatterna för att få in ytterligare 220 miljoner. Man köper in tåg till överpriser, man gör en miljardinvestering på nybyggnationer osv osv osv. Det uppstår otroliga summor då man räknar ihop  allt som Kalmar läns landstings politiska ledning ska göra av med pengar på som inte är vårdrelaterat. De borde egentligen själva inse att de inte har kompetensen att sitta där de gör, men men tanke på bristen av densamma så kan man tänka sig att det brister även i självinsikten.

Ser man även till den kompetens som Kalmar läns landstings politiska ledning har så ser man att den som är ytterst ansvarig för all vård för Kalmar län har en utbildning som elektriker. Man kan även se vilken kompetens de andra har inom tjänstemannaledet och hur väl anpassade deras utbildningar är till att styra ett landsting. Länk: http://www.kalmarlt.se/kompetens/

 

Länk:
http://www.barometern.se/reagera/mer-till-vard-mindre-till-politik(4193619).gm

Inlägget Kalmar läns landstings politiska ledning kritiseras hårt dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *