Landstingsledningen hånar patienter

I en insändare i Barometern känner sig en patient hånad av landstingsledningen med tanke på de väntetiderna som är. Patienten i fråga har två växande tumörer i lungan och blir skickad mellan 4 olika sjukhus. Samtidigt bjuder landstingsdirektör Alf Jönsson alla medarbetare på, inte en, utan 450 tårtor.

Landtingsledningen verkar ha tappat greppet

Patienten påtalar att kötiderna är sämst i landet och att man samarbetar med det landstinget som är näst sämst på  vårdköer. Patienten menar att hela vårdorganisationen är i total anarki och att ingenting fungerar. Att få ett sådant uttalande från en patient som är så pass illa däran är skrämmande. Att landstingsledningen verkar låtsas som det regnar genom att bjuda sig själva på nya bilar vart tredje år, bjuda på tårtor, köpa vindkraft och alla möjliga saker som inte har med vård att göra är fullkomligt skrämmande. Vem/vilka har då byggt upp denna kultur? De ytterst ansvariga Anders Henriksson och Alf Jönsson har suttit väldigt länge på sina positioner och man kan inte lämna dem utan skuld i denna frågan.
Patienten tycker också det är patetiskt med politikerna som skanderar i sina inlägg om att väntetiderna är oacceptabla. Kanske dags att vakna upp för det är ni, ja NI, som är ansvariga för köerna tillsammans med att landstingsledningen inte har den formella kompetensen inom vård man skulle kunna önska.

Landstingsledningens kompetens håller inte

Landstingsledningen på 17 personer kan man tycka har djupa rötter inom just vårdyrket, men icke. Det finns enbart en läkare i form av Anders Nylander som är tandvårdschef och sedan finns två utbildare sjuksköterskor. Så av dessa 17 personer är enbart 3 stycken som vården och av dessa är en läkare. Tittar man sedan på den politiska ledningen blir man även där mörkrädd där den högsta politiska tjänstemannen inom Kalmar läns landsting, Anders Henriksson, är en utbildad elektriker.

Länk till insändare:
http://www.barometern.se/reagera/vantetiderna-ar-ett-han-mot-patienterna(4184824).gm

Inlägget Landstingsledningen hånar patienter dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *