Landstinget i Kalmar län visar grönt påstår direktörer

I en nyhet på Landstinget i Kalmar läns hemsida gör Landstingsdirektör Alf Jönsson och Ekonomidirektör Ingeborg Eriksson ett uttalande där de hävdar att landstinget i Kalmar län kommer få ett överskott på 56 miljoner kronor för 2013, vilket är helt felaktigt. För några månader sedan talade man vitt och brett om att man skulle gå 110 miljoner minus. Läser man rapporten, vilket Alf Jönsson och Ingeborg Eriksson inte verkat gjort så går man 56 miljoner plus OM man inte räknar med ”jämförelsestörande poster”. Inklusive ”jämförelsestörande poster”, enligt Landstinget i Kalmar län själva, är det riktiga resultatet minus 62 miljoner kronor och finansnetto minus 139 miljoner och man räknar med RIPS-räntan, vilket man ska.

Landstinget i Kalmar län säger man visat gröna siffror i 9 år, vilket inte stämmer!

Det går inte att undgå att undra hur Landstinget i Kalmar län lyckas göra detta då i stort sätt alla andra landsting i Sverige visa röda siffror. Fler och fler röster höjs och talar om att Landstinget i Kalmar län visar gröna siffror på grund av att man ”lånar” kapital av pensionsavsättningar för att kortsiktigt visa gröna siffror. Förra året var man tvungen att betala tillbaka 197 miljoner som man lånat av pensionsavsättningar, vilket innebär att man gjort detta förut och inte räds att ta från framtida pensionärers kapital. Det fina i detta för den nuvarande ledningen är att medborgarna inte ser de gigantiska underskotten nu utan de kommer visas om några år då man förr eller senaste behöver sätta tillbaka avsättningarna när pensionärerna vill ha ut sina pengar. Utöver detta påtalar ju faktiskt Landstinget i Kalmar län att man går 62 miljoner minus i år, inte 56 miljoner plus!

Vad gör då media? Media som ska vara samhällets främsta granskare av samhället står helt flat och undersöker absolut ingenting utan sväljer varje historia med hull och hår. Det kanske kan ha att göra med att politiken har väldigt starkt inflytande över media som finns i Kalmar, som i stort sätt alla ägs av Gota Media. Till och med Kalmar LT har råkat ut för denna flathet då Barometerns utvecklingschef skickar en e-post och hotar att anmäla Kalmar LT istället för att faktiskt försöka undersöka de artiklarna som skriva in. Detta liknar tyvärr inte ett samhälle som man kunde tro skull existera i Sverige där politiken styr media.


Läs nyheten på Landstinget i Kalmar läns hemsida:
http://ltkalmar.se/om-landstinget/press/pressmeddelanden-och-nyheter/pressmeddelanden/nionde-aret-i-rad-med-positivt-resultat/

 

Inlägget Landstinget i Kalmar län visar grönt påstår direktörer dök först upp på Kalmar LT.

Kalmar LT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *